Recept: Kikkerpannenkoeken

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 21:18

Elke ouder herkent vast wel de strijd met het (avond)eten! Elke avond weer de zorg over het feit of je kind wel voldoende groente binnen krijgt. Hier zijn we momenteel in de fase dat alle groente er op subtiele wijze tussenuit gevist wordt en vervolgens op de grond beland. Ik ben op zoek gegaan naar handige, lekkere en vooral gezonde tips om toch de benodigde groente naar binnen te krijgen. Één van de tips die ik kreeg zijn: Kikkerpannenkoeken! 

Benodigdheden pannenkoeken:

1 ei
250 ml Melk
125 gr. Speltbloem
Een flinke hand spinazie 

Met deze hoeveelheid maak je ongeveer 9 kleine pannenkoeken. De speltbloem kan je uiteraard ook vervangen voor tarwebloem.

Benodigdheden topping:

Kwark
Diepvries fruit

 

Bereidingswijze:

  • Bak de spinazie in een pan. 
  • Mix ondertussen de melk, bloem en het ei goed door elkaar.
  • Zodra de spinazie gebakken is, laat deze dan goed uitlekken.
  • Maal de spinazie in een keukenmachine goed fijn en roer het door het beslag.
  • Verhit een koekenpan met een klein beetje boter en schep het beslag in de pan.
  • Zodra het beslag aan de bovenkant is gestold, draai je de pannenkoek om en wacht je tot hij volledig gaar is. 
  • Ontdooi ondertussen het diepvriesfruit kort in de magnetron.
  • Stapel de pannenkoeken op en maak het af met een schep kwark en het warme diepvriesfruit. 

 

De kinderen kunnen volop genieten van de pannenkoeken en ze hebben weer wat extra groente binnen! Eetsmakelijk!!  

 

Variatietips:

Je kunt deze pannenkoeken eigenlijk met alle soorten groenten maken! Denk hierbij aan pompoen of bijvoorbeeld broccoli. Ook voor de topping kun je alle kanten op. Voor nu heb ik gekozen voor kwark, maar dit kan uiteraard ook met zoet beleg of laat nog lekker wat kaas over de pannenkoek smelten voordat je hem uit de pan haalt!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.