Plaattaart met gegrilde groenten

Gepubliceerd op 30 september 2019 13:12

Ben je op zoek naar een gezonde variant van een pizza? Probeer eens een plaattaart! Hier in huis een grote favoriet, je kunt oneindig variëren en het is ook nog eens makkelijk te maken. Krijg je al trek? Ik deel mijn recept met je! 

 


Ingrediënten

  • Verse bladerdeegrol
  • 450 gram diepvries gegrilde groenten 
  • 90 gram pesto
  • 150 gram feta
  • 250 gram cherrytomaten
  • Lente-uitjes
  • pijnboompitten
  • 3 el balsamicoazijn 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
2. Leg het bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit. 
3. Bestrijk het bladerdeeg met de pesto tot aan ongeveer 1 cm van de rand. 
4. Verdeel de gegrilde groente over het bladerdeeg en verkruimel de feta over de gegrilde groenten.
5. Snij de cherrytomaten in vieren en verdeel ook deze over de gegrilde groenten.
6. Bestrijk de randen met een beetje water en plaats de plaattaart voor circa 30 minuten in de oven.
7. Neem de plaattaart uit de oven, bestrooi met een paar ringetjes van de lente-ui en maak het af met een beetje balsamicoazijn.

 

Bon appetit! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.