Recept: Tomatensoep

Gepubliceerd op 26 september 2019 13:11

We kennen het allemaal, de periodes dat je kind absoluut geen groenten wil eten. Na heel veel strijd aan tafel hebben wij onlangs besloten, het maar even te laten voor wat het is. Toch vind ik het belangrijk dat hij wel de juiste hoeveelheid groenten binnenkrijgt en dit probeer ik te doen aan de hand van gerechten met "verstopte" groenten. Een goedgevulde soep staat hier dan ook regelmatig op het menu! 

Ingrediënten
750 ML water
6 tomaten
1 courgette
1 wortel
Tijm
Tomatenpuree
Eetlepel olijfolie
1 Ui
3 teentjes knoflook
1 bouillonblokje

Recept

Snij de ui en knoflook in kleine stukken en fruit deze in de pan met een beetje olijfolie. Voeg de wortel en courgette toe.
Zet de pan op laagvuur en laat even twee minuten doorsudderen. Vervolgens voeg je de gesneden tomaten, tijm en tomatenpuree toe. 
Met als laatste 750 ML water inclusief het bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur nog zo'n 20 minuten koken. Na 20 min kun je het geheel pureren met een staafmixer. 

Dit recept is een prima basis voor diverse soepen dus experimenteer eens door verschillende soorten groenten toe te voegen! 


Tip!

Voor een extra "groente" toevoeging gebruik ik regelmatig de maaltijdbasis van Albert Heijn. De maaltijdbasis kun je al gebruiken vanaf 6+ maanden en je hebt hier verschillende varianten in. Hier in huis is de parelcouscous op basis van kikkererwten groot favoriet, maar ook de peulvruchtsterretjes staan regelmatig op tafel! 

Maaltijdbasis AH

Door het toevoegen van de pasta wordt de soep een goed gevulde maaltijd en is het voor kinderen makkelijk om zelf te eten. Daarnaast is de maaltijdbasis ook super handig als je kind mag beginnen met het proeven en ervaren van structuren. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.